КОКА-КОЛА ХБК БЪЛГАРИЯ ЛАНСИРА СТРАХОТНИЯ ВКУС НА COSTA COFFEE НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

България е първата от 28-те страни в групата Кока-Кола Хеленик, която лансира нова гама продукти на Costa Coffee, на които потребителите могат да се наслаждават у дома, в движение и на работа.

Зоран Богданович, главен изпълнителен директор на групата Кока-Кола ХБК, споделя: „Това е вълнуваща крачка за нас с изключителна марка, която ще продължи да надгражда силата на нашето портфолио и бизнеса ни отвъд настоящата ситуация. За нас е удоволствие да можем да предоставим на клиентите и потребителите си възможността да отнесат вкъщи изживяването, което носи Costa Coffee. Докато надграждаме силата на марката, работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти от ХоРеКа (хотели, ресторанти, кафенета), за да могат да предлагат Costa Coffee. Тази крачка увеличава силата, обхвата и гъвкавостта на нашето портфолио и бележи началото на дългосрочния ни план за растеж, който включва предоставянето на Costa Coffee по всяко време и за всички поводи в 28-те пазара от Групата Кока-Кола Хеленик.“

Кока-Кола ХБК България ще предлага широка гама блендове и опаковки на Costa Coffee, както и най-високия клас обучение, обслужване и техническа поддръжка. Пълната гама продукти на Costa Coffee ще включва включва кафе на зърна и мляно кафе, подходящо за приготвяне вкъщи или в офиса. Въпреки че отварянето на нови франчайз кафетерии не е част от тези планове, франчайз кафетериите на Costa Coffee у нас играят съществена роля в изграждането и утвърждаването на разпознаваемостта на марката.

Джил Макдоналд, главен изпълнителен директор на Costa Coffee, споделя: „Мисията на Costa Coffee е да вдъхновява света да обича превъзходното кафе. Лансирането с Кока-Кола ХБК ще направи революция и ще предефинира как и къде потребителите от нашите европейски пазари ще могат да се наслаждават на кафето, като комбинира маркетинговата експертиза, европейския мащаб и дистрибуторската сила на Кока-Кола ХБК с експертизата на Costa Coffee в областта на кафето. Цялата ни гама продукти е внимателно подбрана от Дженаро Пелича, нашият Майстор на кафето, и се произвежда от кафени зърна, сертифицирани от Rainforest Alliance, които се използват във всички видове кафе на Costa Coffee в целия свят. Въпреки предизвикателното време, в което се намираме, сме развълнувани от възможността да предоставим на потребителите си нови начини да се наслаждават на Costa Coffee, независимо какъв е поводът.

Юрг Буркхалтер, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България, казва: „Основната мисия на нашата компания е да сме близо до нашите потребители и клиенти и да предлагаме напитки за всички поводи за консумация, което се случва, благодарение на нашата отдаденост да предоставяме страхотни продукти, уникално разнообразие и превъзходно качество. Щастливи сме да приветстваме тово ново попълнение към нашето 24/7 портофлио и да бъдем първия пазар в Групата Кока-Кола Хеленик, който лансира Costa Coffee. Тази нова страница е ключов момент в нашата 55-годишна история в България – Costa Coffee е страхотна и добре позната, горда и страстна марка с история, базирана на занаята, която ще се впише много добре тук в България – страна с добре утвърдена кафе традиция.“

За Costa Coffee:

Основана през 1971 г. в Лондон от братята италианци Серджио и Бруно Коста, Costa Coffee оперира на 31 международни пазара с над 2700 кафенета във Великобритания и Ирландия и над 1200 в световен мащаб. Costa Coffee е най-бързо растящият бизнес с кафетерии във Великобритания и Ирландия и любимото кафене на нацията – с наградата “Най-добра маркова верига кафетерии във Великобритания и Ирландия” на Allegra Strategies в десет последователни години (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019).

Да дава своя положителен принос за общностите, от които е част, е от изключително значение за компанията както в Обединеното кралство, така и по целия свят. Ето защо основава фондацията The Costa Foundation - регистрирана благотворителна организация, която има за цел да подобрява шансовете в живота на децата в общностите, в които се отглежда кафе, като им помага да получават достъп до безопасно и качествено образование. Досега The Costa Foundation е финансирала над 80 училищни проекта и е променила животите на над 75 000 деца. Компанията има и програма в подкрепа на общностите в цяла Великобритания, която дава възможност на екипите й доброволно да инвестират време за добри каузи на местно ниво.

През 2011 г. Costa Coffee закупи Coffee Nation, днес известно като Costa Express. Costa Express оперира на девет международни пазара с над 8500 кафетерии във Великобритания и повече от 1000 по целия свят. С гордост сервира същия известен бленд Mocha Italia, който можете да откриете в магазините, съчетан с прясно мляко, за да създаде вкусна и затопляща чаша кафе в движение.

През 2019 г. The Coca-Cola Company завърши придобиването на Costa Limited.