Бутилирани води

5 септември 2022

БУТИЛИРАНАТА ВОДА Е ЗДРАВОСЛОВЕН И УДОБЕН ИЗБОР ЗА ВСЕКИ.

Газирана или не, с висока или ниска минерализация, тя предлага на потребителите голямо разнообразие от вкус и състав, за да задоволи всяко предпочитание и/или изискване.

Бутилираната вода е удобна и здравословна алтернатива на водата от централната водопроводна мрежа. Тя е предпочитана от потребителите по много причини, сред които: вкусът, качеството и удобството.

Безалкохолната индустрия развива категорията бутилирана вода като нова стопанска дейност в икономиката на страната. За по-малко от 10 години (2000-2006) бутилираната вода се наложи като категория с най-голям пазарен дял в консумацията на безалкохолни напитки. Лидерската позиция на категорията бутилирани води е устойчив тренд (2006-2016) – над 40% е делът на бутилирани води от консумацията на безалкохолни напитки от всички категории. Бутилираната вода е и най-бързо растящият сегмент в сектор храни в България.

Законодателно, в рамките на ЕС, са определени три основни категории бутилирани води:

  • Натурална минерална вода
  • Изворна вода
  • Бутилирана питейна вода (трапезна вода)

Бутилираната вода може също така да бъде газирана или негазирана.

Бутилираните натурални води се отличават с уникален състав и оригинална чистота. В Европейския съюз са определени специфични правила за натуралните минерални и изворните води, които ясно ги отличават.

Таблицата по-долу дава ясна представа за разликите между видовете вода.

Разнообразие на бутилираната вода

Всички бутилирани води са уникални и предоставят на потребителя неповторим избор с гарантирано качество.

Знаете ли, че има огромно разнообразие на бутилирани води и макар да изглеждат еднакви, в действителност не са.

Всяка марка натурална минерална и изворна вода има свой уникален набор от характеристични свойства и специфичен минерален състав, който произхожда от геоложките условия в областта, където тя се добива. Именно те определят естествения и специфичен вкус на водата.

Производителите на трапезни води също залагат на уникалност на своя бранд, прилагайки най-модерните технологии на обработка и/или обогатяване на водата.

КАТЕГОРИИ