БЕЗАЛКОХОЛНАТА ИНДУСТРИЯ ОТБЕЛЯЗВА СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК– ЕНЬОВДЕН ВЪВ ФАБРИКАТА ЗА БУТИЛИРАНЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА „МИХАЛКОВО”

28.06.2019

На 28 юни 2019 година, петък, пред фабриката в с. Михалково, общ. Девин от 11.0 ч. АСОЦИАЦИЯТА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА В БЪЛГАРИЯ, с любезното съдействие и домакинство на МИНЕРАЛНА ВОДА „МИХАЛКОВО” отпразнуват своя професионален празник – ЕНЬОВДЕН.

Като продължение на политиката на откритост и доверие един към друг, през 2016 г. Асоциацията предлага всяка година празника да се посреща с Ден на отворените врати на индустрията във различни фабрика на нейни членове.

Управителният съвет на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България и вода Михалково поканиха тази година колеги и партньори от професионалната гилдия, представители на централната власт, регулаторни и контролни институции и медии във фабриката в с. Михалково, за да споделят своите постижения и планове за развитие.

От създаването си през 1996 година Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България обединява утвърдени компании в сектора, формиращи облика на иновативната и динамично развиващата се безалкохолна индустрия като значим фактор в икономическото и социално развитие на страната. С ангажираност и отговорност за ролята на индустрията в адресирането на обществено значими въпроси в широк кръг икономически, социални и екологични аспекти, Асоциацията, с подкрепата на своите членове, партнира на държавата при дефиниране на политики и инструменти за устойчиви решения, вкл. чрез прилагането на ефективни инструменти на саморегулация, чрез множество инициативи в подкрепа формирането на по-здравословна хранителна среда и насърчаване на физическа активност, в опазването на околната среда, в образованието и успешното релаизиране на младите хора, в развитието на местните общности.

Домакин на събитието – „Михалково” - беше най-старата фабрика за бутилиране на минерална вода в България. През 1956 г. в стара дъсчена барака се бутилира първата бутилка с единствената българска естествено газирана вода, която става експонат на Пловдивския панаир. Днес базата на фабриката в село Михалково е на площ от 21 декара, с два цеха с напълно автоматизирани процеси и модерна лаборатория. През последните години компанията направи големи инвестиции в технологично модернизиране, с което се постигна по-висока производителност и по-високо качество.

За повече информация:

Жана Величкова

Тел. 0884 501044

e-mail: bsda@techno-link.com

Андреана Тосева

Тел. 0885 649 811

e-mail: office@sol.bg