„ТИМБАРК БЪЛГАРИЯ“ ДАРИ МИНЕРАЛНА ВОДА И ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА БОЛНИЦИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПЛОВДИВ И ВЕЛИНГРАД, КАКТО И ПРОДУКТИ ЗА СОЦИАЛНИЯ ПАТРОНАЖ НА ГРАД ЛОВЕЧ

„Тимбарк България", производител на минерална вода Велинград, сокове Queen`s и други популярни напитки, дари минерална вода на стойност 20 000 лева на кризисния щаб на град Пловдив за борба с COVID-19. Дарението беше прието лично от кмета на града г-н Здравко Димитров. То ще бъде разпределено според нуждите на щаба и местните болници.

Компанията дари и парични средства в размер на 20 000 лева на МБАЛ Велинград за закупуването на медицинска апаратура: СИАР система, която е неотменна част от извършването на прецизни прегледи на белодробни заболявания, включително и коронавирус. Дарението се осъществява със съдействието на кмета на Велинград г-н Костадин Коев, а вида и моделите на медицинското оборудване са предварително съгласувани и одобрени от д-р Жеко Чешмеджиев, управител на МБАЛ Велинград.

„Тимбарк България“ направи специално дарение, изразяващо се в сокове, капучино шоколад и плодова вода на обща стойност близо 10 000 лева, и на община Ловеч, на чиято територия се намира централата на компанията. Напитките са предназначени за потребителите на „Домашен социален патронаж“, центровете за настаняване от семеен тип, Дом за стари хора „Върбовка“, Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в село Сливек и Защитените жилища и възрастни хора в риск.

Даренията са насочени към градовете, в които „Тимбарк България“ има складови и производствени мощности, както и към големи областни центрове на страната с цел подкрепа на медиците, борещи са на първа линия с коронавируса и грижа за населението по места.