ПО-ЗЕЛЕНИ УЛИЦИ В РАЙОН БАНКЯ

По-зелени улици в Район Банкя

​В края на месец ноември 2016 г. започна изпълнението на проект за реконструкция на дървесна растителност по три основни улици на територията на район „Банкя", който се осъществи с подкрепата на нашата компания. Проектът обхваща ул. „Св.Св.Кирил и Методий", ул. „Варна", ул. „Стефан Стамболов". В рамките на проекта част от растенията са подменени, добавени са нови дръвчета в близост до уличните платна и са извършени редица озеленителни и почистващи дейности.​

Благодарение на подкрепата на Кока-Кола ХБК България, жителите на Банкя вече имат възможност да се радват на 307 нови дръвчета, засадени на близо 9000 м2 площ.

Това не е първата подобна инициатива за Системата на Кока-Кола в България, която е дългогодишен партньор на район „Банкя” и подкрепя редица от дейностите на районната администрация.

През 2015 г. районът беше домакин на една от най-големите инициативи на компанията в сферата на устойчивото развитие - „Моят зелен град”, която се провежда вече 9 поредни години. Основната цел на еко-кампанията е опазването на околната среда с акцент върху грижата за природата в града и увеличаването на горския фонд. В рамките на инициативата през 2015г. над 600 доброволци от Системата на Кока-Кола в България засадиха 300 брезови дървета в месността „Куков дол”, гр.Банкя и така първата гора на „Моят зелен град” стана реалност именно на територията на нашия район.