МИХАЛКОВО ОТКРИВА НОВ ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР В ПЛОВДИВ

На 19 септември 2017 г. от 11.00 ч.  компанията за бутилиране на минерална вода Михалково открива официално най-новата си продобивка – нов Логистичен център на Околовръстен път – Южна дъга в гр. Пловдив.

Логистичният център е разположен на площ от от 6 500 кв.м., от които 1500 кв.м. закрита. Инвестицията е в отговор на дълготрайния успешен растеж на компанията през последните години. Това ново съоръжение ще позволи да се посрещнат индивидуалните изисквания на клиентите по възможно най-добрия и бърз начин.

Логистичният център е построен на стратегическо място:

- на няколко километра от Автомагистрала Тракия;

- в Пловдив, от където всяка точка на страната може да бъде достигната за не повече от 5 часа;

- на по-малко от 2 км от първия по рода си за страната интермодален терминал в с. Златитрап, на който може  да се осъществява прехвърляне на товари от автомобилния към железопътния транспорт;

- само 3 часа път делят логистичния център от пристанище Бургас.

С изграждането на логистичния център ще се оптимизира дейността по складиране на готовата продукция. Той е оборудван с най-новата в технологично отношение автоматизирана складова шатъл система, която позволява по–рентабилно, лесно и сигурно използване на стелажите и едновременно с това увеличава значително полезно-използваемата площ и повишава капацитета на съхранение, което ще позволи по-гъвкаво обслужване на клиентите.

Логистичният център е изцяло с LED осветителни тела, намаляващи консумираната електроенергия и предоставящи високо качество на светлината с добро цветопредаване, което допълнително оптимизира условията на труд за персонала. С това комплексът е още по-природосъобразен.

Построяването на новия логистичен център е инвестиция от първостепенна важност за компанията. Благодарение на нея ще се увеличат наличностите и ще се намали времето между заявка и доставка.

За компанията

„Михалково” е един от най-дълголетните производители на бутилирана минерална вода в България – вече 61 години добива и бутилира любимата на поколения българи естествено газирана вода „Михалково“ – единствената в България. Следвайки световните тенденции в потребителското търсене, „Михалково“ разширява непрекъснато своето портфолио и допълва продуктовата си гама. Освен естествено газираната натурална минерална вода компанията бутилира изворна вода „Михалково“ в различни PET разфасовки, стъкло и в екологична картонена опаковка Bag-in-box от 10, 14 и 15 литра, ароматизирана естествено газирана вода и нискокалорични безалкохолни напитки „ВИТУ“.