КОКА – КОЛА ХБК ЛАНСИРА COSTA COFFEE В НЯКОЛКО ПАЗАРА ПРЕЗ 2020 Г.

Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани  – един от най-големите бутилировачи на Coca-Cola в света, планира да лансира Costa Coffee в поне 10 от своите 28 пазара през следващата година – България, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Русия и Швейцария. Това ще отговори на широк кръг от потребностите на потребители и клиенти в множество канали и поводи, в съответствие с визията на Кока-Кола ХБК да бъде водещ 24/7 партньор в напитките.

„Това е страхотна новина, която ще създаде истинска стойност за нас и нашите клиенти“, казва Зоран Богданович – Главен изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК. „Включването на толкова силен бранд като Costa Coffee в нашето портфолио ще ни позволи да покрием повече поводи за консумация, да партнираме още по-пълноценно с нашите консуматори във всички канали и да подсилим способността си да адресираме всеки повод за консумация през деня. Нашата добре установена инфаструктура, процеси и  възможности около кафето ни дават сигурност, че ще се справим с тази вълнуваща възможност“.

Кафето е една от най-доходоносните и бързо растящи в приходи и печалба сфери в областта на напитките. Това е многомилиардна категория на 28-те пазара на Кока-Кола ХБК и се очаква да расте с 4% на годишна база.

Компанията Кока-Кола придоби Costa Coffee през януари 2019 г. и се фокусира върху разширяването на вендинг и готовите за консумация (ready-to-drink) продукти. Costa Coffee е водещата компания за кафе в Обединеното кралство със силно присъствие в Европа, Азия, Близкия изток и Африка.

“Развълнувани сме да си партнираме с Кока-Кола ХБК, за да стигнем до повече консуматори с нашето страхотно кафе“, каза Дженифър Мен, президент Global Ventures в Компанията Кока-Кола. “Това ново споразумение е пример за това как Costa Coffee помага на Coca-Cola да стане компания с пълно портфолио от напитки.“