КОКА-КОЛА ХБК БЪЛГАРИЯ АД

Централен офис:
гр. София 1766
ул. "Рачо Петков Казанджията" № 8
тел.: 0800 12345 - за потребители и информация
тел.: 0700 17 117 - за поръчки
www.bankia.bg
www.coca-colahellenic.bg

Системата на Coca-Cola в България придобива производствените мощности и търговската марка “Банкя извор на живот” през 2005 година. Чрез добавянето на основен продукт като водата, ние обогатихме нашата гама от продукти и успяхме да достигнем до още повече хора.

„Банкя“ е натурална минерална вода, която се добива от естествени подземни извори и не се нуждае от допълнително обработване. Тя се характеризира с изключителна природна чистота, стабилен физико-химичен състав и ниско съдържание на минерални соли. Водата „Банкя“ дължи своята природна чистота на факта, че се добива от дълбочина 740 метра. Поради ниското съдържание на минерални соли (общата минерализация на водата "Банкя" е 327.87 мг/л) и приятния свеж вкус, тя е подходяща за ежедневна употреба.

Натурална минерална вода "Банкя" отговаря на изискванията на българското и европейското законодателство за натурални минерални води и се бутилира съгласно най-високите стандарти за качество.

От 2013 г. бутилираме „Банкя“ в нашата революционна бутилка PlantBottle™ - първата по рода си напълно рециклируема бутилка за напитки от PET пластмаса, произведена от 30% растителни материали.

Тъй като в основата си крайният продукт е PET пластмаса, опаковките PlantBottle™ притежават същите характеристики (срок на годност, рециклиране, тегло, химически състав, външен вид), но намаляват потенциалните емисии въглероден диоксид, както и зависимостта от изкопаеми горива (петрол), в сравнение с традиционната PET пластмаса.

PlantBottle™ се рециклират напълно, като полученият материал може да се използва за производството на нови бутилки или за редица други продукти от рециклирана PET пластмаса.