ФИЛИКОН-97 АД

„Филикон-97“ АД е водещо предприятие в българската хранително-вкусова промишленост. Като една от най-големите консервни фабрики, има утвърдени традиции в производството на консервирани храни и сокове.

Днес „Филикон-97“ АД произвежда голямо разнообразие от продукти:

  • Кетчуп, чието производство е стартирано през 1974г., за пъряи път в България
  • Богата гама от доматени продукти и консервирани зеленчуци
  • Плодове в сироп /компот/
  • Плодови сокове, нектари и напитки
  • Директни сокове от плодове
  • Напитка от рози

Компанията има собствени регистрирани търговски марки: “Philicon”, “Premium Fresh”, “Greno”, “Rose Diamond”, “Yoocy”, гарантирайки за високото качество на произведените стоки. Хранителните продукти под тези марки са добре познати с отличното си качество, вкус и чисти суровинни материали.

Продуктите на „Филикон-97“ АД винаги са били добре приемани както на местните, така и на чуждестранните пазари, като постигат разпознаваемост, чрез активни рекламни и промоционални кампании, атрактивни етикети и опаковки.

Продуктите на компанията са сетрифицирани по международни стандарти: ISO 9001: 2008 ; ISO 22000: 2005, IFS certificate, Kosher. „Филикон-97“ АД прилагат постоянни подобрения и модернизации, не само на материалите за опаковане, но също и на качеството и производствените мощности, в съответствие с международните стандарти и изисквания.

Успели са да разработят вкусни висококачествени продукти, изцяло отговарящи на изискванията и вкусовете на крайния консуматор и стандартите за качество. Плодовите им сокове освежават и пречистват тялото и предоставят усещане за свежест, енергия и жизненост. Изнасят се в повече от 60 страни по света.

За допълнителна популяризация, „Филикон-97“ АД участва в редица локални и международни хранителни изложения, семинари и бизнес срещи.

От началото на 2018г., „Филикон-97“ АД пое производството на всички плодови сокове и напитки под марките “Florina” и “Strike”.