БЕЛГИЙСКАТА ГРУПА SPADEL ИНВЕСТИРА 17 МЛН. ЕВРО В РАЗВИТИЕТО НА ДЕВИН ЕАД В БЪЛГАРИЯ

Групата Spadel обяви инвестиция в размер на 17 милиона евро в изграждането на нов, напълно автоматизиран логистичен център и смяна на две от производствените линии в завода в гр. Девин в България. Огромната инвестиция ще позволи на марката Devin, която е част от групата Spadel от 2017 г. и е лидер на пазара на бутилирана вода в България, да продължи растежа си на динамичен и висококонкурентен пазар, както и да гарантира производствените си нужди до 2028 година.

20 февруари 2020 – След придобиването си от Spadel, марката Devin допринася значително за резултатите на цялата европейска група, като надхвърля всички поставени цели. Водите с марката Devin (минерална, изворна и газирана), както и трапезна вода Divna, остават лидер на българския пазар на бутилирана вода. Те отбелязват по-голям ръст спрямо тези на конкурентите си на динамичния пазар на бутилирана вода в България.

В подкрепа на по-нататъшното развитие на всички продукти с марка Devin, групата Spadel ще инвестира 17 милиона евро в България. Средствата ще бъдат вложени във фабриката в Девин, разположена в сърцето на Родопите, с цел увеличение на капацитета на шестте производствени линии в отговор на ръста на обемите.

Благодарение на инвестицията,Девин ЕАД ще може да гарантира производствените си нужди до 2028 г. Инвестиционният план предвижда и изграждането на нов напълно автоматизиран дистрибуционен център, с добавената стойност от значително увеличена оперативнаефективност.

„Инвестицията е резултат от енергията и експертизата на екипа на Девин, който постига забележителни резултати на висококонкурентен пазар. Взехме решението да инвестираме значителна сума в развитието на българския бизнес, защото сме убедени, че това е пазар, на който има значителен потенциал за растеж“, подчертава Марк дьо Боа, главен изпълнителен директор на групата Spadel.

###

За Девин ЕАД

От създаването си през 1992 г., „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – изворна, минерална и газирана вода, както и трапезна вода Дивна. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.  

Компанията е с централен офис в София и разполага със собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие. „Девин ЕАД“ е отговорен корпоративен гражданин, който инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група „Spadel“ – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.

За групата Spadel

Spadel е европейска семейна компания, чиято мисия е да предоставя на потребителите естествени решения за нуждите им от хидратация и освежаване през целия им живот. Компанията предлага следните марки натурална минерална вода, изворна вода и освежаващи напитки с минерална вода: Spa и Bru в Бенелюкс, Devin в България и Wattwiller и Carola във Франция. Устойчивото развитие е естественa част от ДНК-то на групата Spadel и е в основата на нейната политика за корпоративна социална отговорност до 2025. През 2018 г. Spadel генерира оборот от 314,4 милиона евро. Служителите на компанията в края на 2018 г. са 1345 души.

Медийни запитвания:

Драгомир Гюров

Експерт „Публични комуникации и връзки с обществеността“

Девин ЕАД

+359 884 700 415

D.Gyurov@Spadel.com