ЩЕ СЕ СПРАВИМ ЗАЕДНО

12.04.2020

Светът днес е изправен пред безпрецедентна ситуация. Пандемията от COVID-19 промени много бързо начина ни на живот и работа. Вероятно ще промени съдбите на много хора. В тези трудни времена съпричастността, грижата и отговорността за най-уязвимите групи е по-необходима от всякога.

Както винаги досега, основен приоритет на Системата на Кока-Кола е безопасността на нашите служители, партньори, клиенти, потребители и продукти. От началото на пандемията спазваме стриктно насоките на здравните органи, за да гарантираме здравето и безопасността на хората в офисите, в производствата, в дистрибуторските и търговските обекти навсякъде по света.

В следващите месеци ще насочим енергията, ресурсите и действията си към основните приоритети: да продължим да правим всичко възможно, за да гарантираме безопасността и здравето на нашите служители, да бъдем близо до нашите бизнес партньори и да постигнем осезаема промяна в общностите, в които работим.

КАКВО ПРАВИМ

От началото на пандемията от COVID-19 подкрепяме Китай, Италия и други сериозно засегнати страни (под формата на продуктови или финансови дарения, помощ с логистиката и др.). Надграждаме тези действия с дарение от 120 милиона долара в световен мащаб за справяне с COVID-19 в най-засегнатите страни. Фондът обединява усилията на Системата на Кока-Кола и Фондацията Кока-Кола, нашата глобална благотворителна организация. Средствата ще бъдат насочени към неправителствени организации, работещи в подкрепа на усилията за справяне с пандемията, за осигуряване на медицински материали, оборудване и напитки за здравните работници, както и храна и напитки за уязвими групи от общностите. Работим в тесен контакт с правителствата и общините, за да сме сигурни, че нашата помощ е координирана с местните усилия. 

В България Системата на Кока-Кола стартира безвъзмездно дарение на вода и безалкохолни напитки за медицинските лица, които са на първа линия в борбата с  COVID-19. Инициативата обхваща над 25 болници и социални организации в цялата страна и предвижда над 140 000 литра вода и безалкохолни напитки да бъдат предоставени чрез ежеседмични доставки, за да обезпечат нуждите на хората, които работят денонощно с пряко засегнатите от епидемията.

Фондацията на Кока-Кола подкрепи кампанията „Обединени срещу COVID-19“ в подкрепа на засегнати от кризата уязвими групи хора – лекари и медицински персонал, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др. Инициативата е на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България и към момента е набрала над 815 000 лева за борба с последствията от епидемията върху най-уязвимите групи в страната.

Както вече съобщихме, от началото на април спираме рекламната комуникация на нашите марки за неопределено време. Ще използваме само собствените си канали и ще оптимизираме присъствието си в социалните мрежи, за да информираме всички наши партньори и потребители какво означава това решение и как ще се развиват нашите действия в следващите седмици. 

Дълбоко съчувстваме на най-засегнатите общности и сме благодарни на хората, които се борят на първа линия с епидемията, и работят неуморно, за да се грижат за здравето и безопасността на нашите общности. Ще се справим заедно.