ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА

22.03.2016

Неизменна част от природата ВОДАТА по своята същност представлява самия живот. Водата е безценен дар, който е в основата на нашата дейност. Обединени заедно в дългосрочен ангажимент за устойчивост и водени от системната грижа да гарантираме най-доброто в динамичното ежедневие и на трапезата на всяко българско семейство, компаниите – членове на Асоциацията, отбелязват СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА – 22 МАРТ.

Иницииран от Генералната асамблея на ООН преди 23 години, Световният ден на водата тази година се фокусира върху темата "Вода и Работни места". Днес, почти половината от работещите по света – 1,5 милиарда души, са заети в сектори, свързани с водите. Ние споделяме изразената необходимост да се акцентира и върху изключително важния и отговорен труд на всички работещи в сектора. Заетите в безалкохолната индустрия в България над 4 500 души, работещите още десетки хиляди в компаниите наши партньори по веригата, са част от мотото на днешния ден и ние изразяваме благодарност към всички тях за ежедневно влаганите усилия, за да градим успехите на индустрията с подобаващата отговорност към природата и човека, към настоящето и бъдещето.

С грижа и отговорност за ежедневната хидратация на милиони българи, в този специален ден ние бихме желали да напомним за жизненоважната необходимост от адекватна хидратация на организма. Науката е доказала, че без храна човек може да поддържа живот няколко седмици, но без вода – само няколко дни. Ползите от добрата хидратация на тялото са видими всеки ден и са неразделна част от здравословния начин на живот, като по-добро настроение, подобрен метаболизъм, способност за концентрация, по-бързо изчистване на токсините от организма, еластични и здрави коса, нокти и кожа, устойчивост на вирусни заболявания и редица други.

Водещите насоки за препоръчителния за българите дневен прием на вода - 2,7 – 3,7 литра за възрастни, и основния принос на течностите, които пием за хидратацията (средно 80% от консумацията на храни) поставят още по-високо ангажираността в нашата работа.

Здравето и красотата започват отвътре. Ето защо е добре да се грижим за себе си всеки ден, като осигуряваме на тялото си количеството вода, от което то има нужда.

Вдъхновени от ролята на безалкохолната индустрия в удовлетворяване не само на вкусовите предпочитания, но и на жизненоважните потребности на човека, ние сме горди да бъдем част от усилията на отговорния бизнес и работещите в него и в партньорство с него десетки хиляди българи.

От извора на живота, при създаването на продукта, през целия му жизнен цикъл, а и след това, компаниите, които градят облика на индустрията в България, нашите членове, отбелязват Световния ден на водата горди с това, че градят своите успехи с ежедневна коректност,лоялност и ангажираност към своите клиенти, партньори и към българското общество.

ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА!